MVO- beleid

Annet van Prooijen
Violierenstraat 8
8013 TT Zwolle
0626804557

Annet Reiscoach organiseert  leuke dagtochten voor 55+. In kleine groepen, maximaal 4 personen of een-op-een begeleiding.

Doelen voor de toekomst 

Annet Reiscoach wil zoveel mogelijk 55-plussers de gelegenheid geven om de wereld te verkennen en hun horizon te verbreden. Nieuwe ervaringen opdoen en volop genieten van het leven. Bij Annet Reiscoach begrijpen we de behoeftes en verlangens van actieve senioren, en daarom hebben we een uniek reisconcept ontwikkeld dat perfect aansluit op de behoeftes van juist deze levenslustige 55-plussers waarbij we ons richten

  • op mensen, specifiek senioren of 55-plussers. We willen ze een leuke dag bezorgen, relaxt op pad in Nederland.
  • op de planeet om deze tegelijkertijd zo min mogelijk te belasten. Wij reizen met het openbaar vervoer om zo iedere plaats in Nederland te kunnen bezoeken.
  • op het milieu. Daadwerkelijk zorgen voor een lage CO2 uitstoot terwijl we de wereld verkennen en avonturen beleven. Vuilnis wordt al onderweg zo goed mogelijk gescheiden en restaurants worden met zorg uitgekozen. Restaurants  met een MVO-certificaat hebben de voorkeur.

Annet Reiscoach kent de gezondheidsrisico’s van 55+ en is zich bewust van haar verantwoordelijkheid om met 55-plussers op pad te gaan.

Wandelen in de stad, dat zorgt voor een betere gezondheid en vergroot het plezier van senioren. Gebruik maken van het openbaar vervoer draagt ook bij aan een lage CO2 uitstoot. Tijdens het wandelen neemt ook de ontspanning toe en wordt er onthaast. Ook dat draagt bij aan de algehele gezondheid en het is bovendien een zinvolle tijdsbesteding om de stad op deze manier te beleven.

Het ontwikkelen en het begeleiden van leuke dagtochten gebeurt op een inspirerende wijze en het voorkomt eenzaamheid. Samen een dagtocht beleven is een fantastische sociale ervaring! Het zorgt voor ontspanning.. Een beleving die hoog in het vaandel staat.

Het een-op-een begeleiden van mensen is een van onze belangrijkste doelstellingen en een vast onderdeel van het algemene bedrijfsbeleid.
Door de een-op-een begeleiding zal het voor deelnemers met een handicap ook mogelijk zijn zich op reizen in te schrijven. Vooraf dient een zorgvuldige afweging plaats te vinden zodat er geen onnodig risico gelopen wordt en gezondheid en veiligheid gewaarborgd blijven.

Het beleid is erop gericht om zo veel mogelijk te reizen met de trein en de bus. Maar ook wandelen, fietsen of op een scootmobiel rijden in de buurt behoren tot de mogelijkheden. Als het mogelijk is wordt aan het dineren in een biologisch restaurant of koffie drinken bij een biologische bakker de voorkeur gegeven.

In geval van ziekte of ongeval van Annet van Prooijen zelf zal Annet Reiscoach de klant zo snel mogelijk op de hoogte stellen en het overgemaakte geld op de rekening van de klant terugstorten. Gelukkig kent Annet een goede gezondheid en is zij weinig ziek.

Naar beste vermogen zal Annet Reiscoach haar dagtochten zó organiseren dat de veiligheid, gezondheid en welzijn van haarzelf en de deelnemers èn die van het milieu gewaarborgd zijn.

Er zal voor worden gezorgd dat de overheidsregels strikt worden nageleefd en er zal op een  continue schaal naar verbetering gestreefd worden op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn.

 

Annet van Prooijen
23 april 2024