Typisch Hollands
Annet Reiscoach vindt het fantastisch u het mooie oud-Hollandse gezicht te laten zien, maar daar horen ook de gewoonten en gebruiken en speciale feesten bij die Holland zo kenmerkend maken. Alles is zo typisch Hollands!
Oud en Nieuw
Oudjaarsdag is de laatste dag van het jaar, 31 december. Vaak viert u het met familie of met vrienden. Voor het oude jaar staan er overal in het land kramen met oliebollen en appelbeignets. Oliebollen zijn bolletjes deeg met stukjes sukade en krenten die worden gefrituurd. Appelbeignets zijn schijfjes appel met deeg die ook worden gefrituurd. Het oliebollen eten is iets typisch Nederlands. In het nieuwe jaar worden er kniepertjes of nieuwjaarsrondjes van deeg gegeten. De bedoeling van dat rolletje is symbolisch. Wanneer u het uitrolt staat er weer een nieuw jaar voor je. Het oude jaar is voorbij en het nieuwe jaar is gekomen. Op nieuwjaarsdag gaat iedereen elkaar, de buren, familie en bekenden gelukkig nieuwjaar wensen. De hele maand januari mag u elkaar nog nieuwjaar wensen en vinden er nieuwjaarsbijeenkomsten plaats.
Oliebollen
Kniepertjes
Appelbeignets
Kerst
In heel Nederland bestaan er kerstmarkten om de kerst te vieren. Kerstmarkten zijn vroeger ontstaan om voeding in te slaan voor de winter. Meestal vinden de kerstmarkten plaats in de openlucht. U kunt er lekkere dingen kopen maar ook andere zaken zijn te koop zoals kerstartikelen, versieringen voor in de kerstboom, gekke kersttruien en Glühwein. Deze wijn drinkt u warm en geurt heerlijk naar kaneel en kunt u gezellig op de markt opdrinken om heerlijk warm te worden. lees meer over kerst.
Het Sinterklaasfeest op 5 december
Het Sinterklaas-feest is een typisch gezellig Hollands volksfeest voor jong en oud. Op 5 december vieren we zijn verjaardag en ieder ontvangt dan één of meerdere cadeautjes. Ook worden er leuke gedichten geschreven die hardop worden voorgelezen voor je de pakjes mag openmaken en soms worden er surprises bij gemaakt waar de cadeautjes in worden verpakt. Surprises zijn leuke verpakkingen waar de gever ‘namens Sinterklaas’ zich creatief in heeft uitgeleefd om de ontvanger te verrassen en soms ook om te plagen. Lees hier meer