De Brink is het monumentale en centrale plein in de oude binnenstad van Deventer. Het is een plek vol historie, cultuur en gezelligheid, waar locals en bezoekers, jong en oud, elkaar ontmoeten. En zeker bij de Wilhelminafontein die stralen van water aan het spuiten is. Vooral in de zomer een mooi gezicht.

De Brink heeft een rijke geschiedenis als handelscentrum, waar kooplieden van heinde en verre kwamen om te handelen op de grote jaarmarkten. In 1392 werd het plein bestraat met keistenen en in 1528 werd de Waag gebouwd, waar de handelswaar werd gewogen. De Waag is nu een museum, waar je de oude schatten van de stad kunt bewonderen.

De Brink is omringd door prachtige gebouwen uit verschillende eeuwen, zoals het huis De Drie Haringen uit 1575, het voormalige woonhuis van Rutger Jan Schimmelpenninck uit de 18e eeuw en het art-nouveaupand van Magazijn de Zon uit 1905. Een bijzonder gebouw is het Penninckshuis, dat ooit een schuilkerk was en nu de VVV huisvest.

De Brink is ook een levendig plein, waar je kunt genieten van de wekelijkse markten, de gezellige horeca en de grote evenementen. Je kunt er heerlijk lunchen, dineren, borrelen of cocktails drinken bij een van de vele grandcafés, restaurants of bars. Of je kunt je laten verrassen door het speelgoedmuseum, dat al sinds 1932 bestaat. De Brink is het mooiste plein van Nederland!

Het mooiste plein van Nederland met de monumentale Waag, de wekelijkse markten, de gezellige horeca en de grote evenementen. Een ontmoetingsplek voor jong en oud. Daarnaast is de Brink met regelmaat omgeturnd tot een speelplein met oude speeltoestellen zoals; stepjes, fietsjes, tollen enzovoort. Zoals het in de geschiedenis is geweest. Dan heb je naast de Brink nog een oude straat met authentieke winkeltjes en het museum van Oliver Twist. Oliver Twist was een boefje van een van de bekendste romans van de Britse schrijver Charles Dickens. Met kerst is de Walstraat omgeturnd tot een oude historische stad wat lijkt op de straat waar Oliver gewoond heeft. Zeker de moeite waard om te bekijken met annetreiscoach.nl