Weet jij toevallig waar Abraham de mosterd vandaan haalde? Precies, in het centrum van Doesburg waar een een mosterdfabriek staat. Deze fabriek staat er al meer dan tweehonderd jaar en is nu museum.

In de jaren 80 werd het museum bezocht door bussen vol huisvrouwen, nu zijn het dagjesmensen die Doesburg aandoen. De inrichting van de fabriek en het museum in de Boekholtstraat is al decennia hetzelfde.

De mosterdfabriek van Doesburg is uitgebreid tot werkend museum en klein ambachtelijk productiebedrijf. Je kunt  de oude molens en bijbehorende apparatuur van diverse verdwenen Nederlandse mosterdfabriekjes bezichtigen en zien en leren hoe de ouderwetse pure boerenmosterd vandaag de dag nog wordt gemaakt en hoe handmatig de potjes met mosterd worden gevuld. Tevens kun je in het mosterdmuseum een unieke collectie van honderden oude en nieuwe mosterdpotjes bekijken. Naast de mosterdfabriek bestaat ook de azijnfabriek. Hier wordt azijn gemaakt. Schoonmaakazijn is een goed schoonmaak middel en van natuurazijn  kun je  lekkere dressings maken.

In het in de buurt gelegen Gildenhof heb je leuke boetiekjes waar je heerlijk kunt snuffelen. Maar je kunt er ook heerlijk wandelen en genieten van een heerlijke kop mosterdsoep.

(Bronnen: gelderlander.nl en bezoek-doesburg.nl